Blog

QUBE ICT Solutions neemt Cane e-Line Solutions over

QUBE neemt per 1 juni 2018 integraal de activiteiten en medewerkers van Cane e-Line Solutions uit Rijswijk over. Deze acquisitie past binnen de groeistrategie van QUBE. Het bedrijf breidt hiermee zijn portfolio op het gebied van applicaties en diensten voor Exact Software verder uit.

Lees verder

AVG Update: Meld je functionaris (FG) aan via website AP

Organisaties moeten hun functionaris voor de gegevensbescherming (FG) via een webformulier aanmelden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Mocht je dit al eerder hebben gedaan, dan dien je deze persoon opnieuw aan te melden, kondigde het AP aan. FG-meldingen die niet via het online aanmeldingsformulier zijn gedaan, komen na 25 mei 2018 te vervallen.

Lees verder

5 redenen waarom je met Microsoft Power BI jouw organisatie vooruit helpt

Eerder beschreven wij al dat het toepassen van Business Intelligence (BI) een Smart Move is. Werken met BI in je organisatie is eerder een kwestie van wanneer, dan van wel of geen Business Intelligence in je organisatie. Immers de informatie is al tot je beschikking. Alleen gaat het erom of je ook echt gebruik maakt van deze informatie.

Lees verder

Exact lanceert overzichtelijk platform van al haar updates

Exact lanceerde op 10 april de nieuwste updates op al haar platforms onder de naam Spring Release ’18. In totaal meer dan 250 innovaties.

Lees verder

Houd jij hackers buiten de deur? Doe een Penetration Test!

Nu iedereen bezig is met het implementeren van de AVG verplichtingen en het beveiligen van persoonsgegevens, is het ook tijd om de netwerkomgeving te controleren. Dit kan je doen door het uitvoeren van een Penetration Test.

 

Het is nodig om je applicaties, je netwerk en eigenlijk je gehele IT-omgeving geregeld te testen op kwetsbaarheden die wellicht al bekend zijn bij hackers. Door zelf te weten waar de kwetsbaarheden zijn, kan je je netwerk en data beter beveiligingen.

Lees verder

Business Intelligence: Wanneer je behoefte aan overzichtelijke informatie groter wordt

Organisaties kunnen groeien en organisaties kunnen bloeien. Wanneer je merkt dat je meer meetbare data wilt om aan te gaan sturen op de KPI’s, maar de data staat bij teveel verschillende informatiebronnen om het overzichtelijk te krijgen, dan wordt het tijd om je te oriënteren op Business Intelligence (BI).

Lees verder

Nieuwe updates Exact Globe en Exact Synergy

De nieuwe updates van Exact software zijn beschikbaar. De versies 415 en 260 zullen niet meer werken op Windows Vista, Microsoft Office 2007 en Microsoft Exchange 2007.

Lees verder

Release Notes - Contract Management 3.2.7.

Sinds vandaag is er een nieuwe versie van Contract Management beschikbaar voor Exact Synergy Enterprise 259.

Met versie 3.2.7. is Contract Management officieel compatible met Exact Synergy Enterprise 259 en 260.

Lees verder

Beveilingingsrisico's Meltdown en Spectre

Vorige week kwamen de beveiligingsrisico’s Meltdown en Spectre in het nieuws. Bij onze Joep klanten zijn de eerste patches al geïnstalleerd en houden wij het netwerk up to date.

 

Wanneer je geen Joep klant bent en het netwerk zelf beheerd, is het raadzaam om via onder ander Windows Update patches te installeren. Het bedrijfsnetwerk loopt gevaar.

Lees verder

Praktische tips voor de AVG

Op het moment van het plaatsen van dit artikel is er nog iets meer dan 4 maanden, ofwel 21 weken, te gaan en dan zal de Europese wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (General Data Protection Regulation, GDPR) worden gehandhaafd. Inmiddels zou dit niet meer tot vraagtekens moeten leiden en zou jouw organisatie al in de afrondende fase moeten zitten omdat je uiteraard alles op orde hebt.

 

Gelukkig weten wij bij QUBE dat de werkelijkheid weerbarstiger is en dat je soms er gewoon weg niet eerder aan toe bent gekomen.

 

Daarom hebben wij een paar praktische tips voor je om na te gaan.

Lees verder