Blog

5 redenen waarom je met Microsoft Power BI jouw organisatie vooruit helpt

Eerder beschreven wij al dat het toepassen van Business Intelligence (BI) een Smart Move is. Werken met BI in je organisatie is eerder een kwestie van wanneer, dan van wel of geen Business Intelligence in je organisatie. Immers de informatie is al tot je beschikking. Alleen gaat het erom of je ook echt gebruik maakt van deze informatie.

Lees verder

Exact lanceert overzichtelijk platform van al haar updates

Exact lanceerde op 10 april de nieuwste updates op al haar platforms onder de naam Spring Release ’18. In totaal meer dan 250 innovaties.

Lees verder

Houd jij hackers buiten de deur? Doe een Penetration Test!

Nu iedereen bezig is met het implementeren van de AVG verplichtingen en het beveiligen van persoonsgegevens, is het ook tijd om de netwerkomgeving te controleren. Dit kan je doen door het uitvoeren van een Penetration Test.

 

Het is nodig om je applicaties, je netwerk en eigenlijk je gehele IT-omgeving geregeld te testen op kwetsbaarheden die wellicht al bekend zijn bij hackers. Door zelf te weten waar de kwetsbaarheden zijn, kan je je netwerk en data beter beveiligingen.

Lees verder

Business Intelligence: Wanneer je behoefte aan overzichtelijke informatie groter wordt

Organisaties kunnen groeien en organisaties kunnen bloeien. Wanneer je merkt dat je meer meetbare data wilt om aan te gaan sturen op de KPI’s, maar de data staat bij teveel verschillende informatiebronnen om het overzichtelijk te krijgen, dan wordt het tijd om je te oriënteren op Business Intelligence (BI).

Lees verder

Nieuwe updates Exact Globe en Exact Synergy

De nieuwe updates van Exact software zijn beschikbaar. De versies 415 en 260 zullen niet meer werken op Windows Vista, Microsoft Office 2007 en Microsoft Exchange 2007.

Lees verder

Release Notes - Contract Management 3.2.7.

Sinds vandaag is er een nieuwe versie van Contract Management beschikbaar voor Exact Synergy Enterprise 259.

Met versie 3.2.7. is Contract Management officieel compatible met Exact Synergy Enterprise 259 en 260.

Lees verder

Beveilingingsrisico's Meltdown en Spectre

Vorige week kwamen de beveiligingsrisico’s Meltdown en Spectre in het nieuws. Bij onze Joep klanten zijn de eerste patches al geïnstalleerd en houden wij het netwerk up to date.

 

Wanneer je geen Joep klant bent en het netwerk zelf beheerd, is het raadzaam om via onder ander Windows Update patches te installeren. Het bedrijfsnetwerk loopt gevaar.

Lees verder

Praktische tips voor de AVG

Op het moment van het plaatsen van dit artikel is er nog iets meer dan 4 maanden, ofwel 21 weken, te gaan en dan zal de Europese wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (General Data Protection Regulation, GDPR) worden gehandhaafd. Inmiddels zou dit niet meer tot vraagtekens moeten leiden en zou jouw organisatie al in de afrondende fase moeten zitten omdat je uiteraard alles op orde hebt.

 

Gelukkig weten wij bij QUBE dat de werkelijkheid weerbarstiger is en dat je soms er gewoon weg niet eerder aan toe bent gekomen.

 

Daarom hebben wij een paar praktische tips voor je om na te gaan.

Lees verder

Cybersecurity trends in 2018

Aan het einde van elk jaar publiceren anti virus bedrijven de trends op het gebied Cybersecurity. QUBE heeft de bevindingen van 4 grote bedrijven doorgenomen en onder elkaar gezet.  

Lees verder

KPN stopt met ISDN, wat nu?

KPN heeft aangegeven te stoppen met ISDN en PSTN. Deze netwerken zijn verouderd en tegenwoordig zijn er betere en goedkopere technieken zoals VoIP. Het uit faseren van PSTN en ISDN heeft consequenties voor bedrijven die hier nog gebruik van maken. Voor die bedrijven is het daarom belangrijk om actie te ondernemen.

Lees verder