Wifi-scan

Voldoende bandbreedte?

Een snelle draadloze verbinding op kantoor of thuis is tegenwoordig bijna vanzelfsprekend. Steeds vaker wordt het wifinetwerk ook gebruikt voor internettelefonie (VoIP). In tegenstelling tot een normale mobiele telefoonverbinding gaat er bij internettelefonie naast spraak ook andere data over het netwerk. Om te voorkomen dat er woorden of zelfs hele zinnen wegvallen, is het belangrijk dat er voldoende bandbreedte beschikbaar is.

Wifiscan

Met een slimme wifiscan analyseren we alle mogelijk verstoringen van een goede gesprekkwaliteit en dataverbinding. Een goed beeld van de storingsbronnen en andere factoren die invloed hebben op de werking van het draadloze netwerk is hierbij leidend. We brengen de huidige en gewenste verdeling en sterkte van het signaal gedetailleerd in kaart. Ten slotte krijg je een eerlijk en onafhankelijk advies met prijsindicatie voor het inrichten of verbeteren van het wifinetwerk.

Smart moves:
  • Spectrumanalyse die alle mogelijke storingsbronnen in kaart brengt: bewegingsmelders van alarmsystemen, magnetrons en andere signalen
  • Analyse van aantal gebruikers, gebruikersgroepen en gebruikerstypen. Welke prioriteiten gelden hierbij?
  • Vaststellen van de bandbreedte die nodig is voor de diverse apparaten waarmee gebruikers het netwerk op gaan
  • Bepalen welke informatie van het bekabeld systeem ook op het draadloze netwerk beschikbaar dient te zijn en welke mate van beveiliging gewenst is
  • Een indicatief ontwerp dat aan de eisen en wensen voldoet, op basis van de bouwtekeningen

Meer weten?

Overweeg je over te stappen op VoIP of wil je bijvoorbeeld het draadloze netwerk toekomstbestendig maken? Onze consultants staan voor je klaar. Bel 020 - 655 75 75 of e-mail.
 


Onze partners

Xirrus


Mail ons, wij helpen je graag verder

Vraag het...

Joost van Leeuwen

Project manager
T +31 20 655 75 12
M +31 652 00 38 71
Stuur een email